• vymena vodomeru hlavicka

  •     
        

  • VÝMĚNA VODOMĚRŮ .CZ


    PRODEJ, INSTALACE A VÝMĚNY VODOMĚRŮ A MĚŘIČŮ TEPLA 
    ODEČTY A ROZÚČTOVÁNÍ SPOTŘEBY VODY A TEPLA
    U vody 1, 17000 Praha 7
    Tel.: 283 870 824, 777 652 901
     

Jak zjistit, zda bytový vodoměr měří správně?

     Poměrně často nás kontaktují uživatelé bytů ve věci vyšších náměrů na bytových vodoměrech oproti jejich představě o skutečné spotřebě bytové jednotky. Proto v tomto článku uvádíme pár zásadních informací o bytových vodoměrech a o důvodech, které způsobují vyšší než obvyklé náměry.

Bytový vodoměr

     Bytové vodoměry většinou nemají tendenci měřit "do plusu". Spíše naopak. Mnoho levných vodoměrů měří správně průtok vody až třeba od 60-ti litrů za hodinu a z tohoto titulu je náměr na počitadle většinou o něco nižší, než je reálná spotřeba. Starší bytové vodoměry v lokalitách s tvrdší vodou trpí také poškozením mechanického měřícího soukolí, které se po jisté době může začít "zadírat" a z tohoto důvodu opět vodoměr měří o něco méně. Na základě mnoha provedených zkoušek bytových vodoměrů ve státních zkušebnách nebo přímo na místě inspektorem ČMI máme statisticky zjištěno, že bytové vodoměry měří spíš méně a v případě, že měří více, jde tak o 1 - 2 % od povolené odchylky. Doporučujeme tedy nejdříve hledat důvod vyšší spotřeby někde jinde.

Jak ověřit funkci bytového vodoměru

     Funkci bytového vodoměru lze oficiální cestou ověřit dvěma způsoby. Prvním je demontovat vodoměr, vhodně jej zabalit a odvézt k přezkoušení do některého z metrologických center. Nicméně výsledek zkoušky může být ovlivněn právě demontáží a převozem. Proto spíše doporučujeme druhý způsob ověření. Jde o metrologické přezkoušení na místě - u Vás v bytě. Přezkoušení je prováděno bez demontáže vodoměru speciálním měřícím etalonem. Zkoušku provádí pracovník ČMI p. Luka 730.166.321 a cena zkoušky se pohybuje kolem 1300 Kč bez DPH (doporučuji ale předem přesnou cenu ověřit).

     Spotřebu vodoměru si ale můžete ověřit přibližně i doma. Obecně jsou dvě metody. Váhová a objemová. Záleží na tom, zda máte k dispozici přesnou váhu nebo kalibrovanou nádobu s riskou na správném místě (například z lékařských potřeb). Váhová metoda staví na základě váhy vody. Jeden litr vody váží přesně jeden kilogram. Postavíte-li kýbl na váhu, vynulujete počitadlo a napustíte-li do kýblu třeba 8 kg vody, mělo by vodoměr napočítat 8 litrů. Druhá metoda je objemová. Natočíte pět litrů do pětilitrové kalibrované nádoby a pak odečtete náměr vodoměru... Ale pozor. Nepoužívejte nekalibrované váhy a nekalibrované nádoby. Několikrát se stalo, že naše zákaznice odměřovala vodu do litrové nádoby koupené v supermarketu a pak se zjistilo, že rysku pro litr nakreslil "číňan" od dva centimetry vedle... A pak je všechno jinak.

Vysoké náměry - kde se berou ??

     Jak již jsem řekl na úvod - bytový vodoměr měří ve velmi velmi málo případech o trochu více, než by měl. Je-li ale náměr bytového vodoměru vyšší než by měla být reálná spotřeba, je potřeba prověřit vodoinstalaci.

     Z našich zkušeností víme, že důvodem vysokých náměrů bývají často noční "neplánované" průtoky vody. K těmto průtokům dochází především v noci od 23.00 do 4.00 hod. V tuto dobu se snižují odběry vody a často dochází ke zvýšení tlaku vody v rozvodech. Při zvýšeném tlaku často začínají protékat jinak bezporuchové napouštěcí ventily WC. Mnohem horší ale je, že často chybně vyhodnotí vysoký tlak v potrubí pojistné ventily bojlerů a plynových kotlů. Mnohdy začne docházet při aktivaci pojistných ventilů k velmi vysokým odběrům. Známe případy, kdy tímto způsobem "zmizelo" i více než 50 m3 za měsíc. Výše uvedené komplikace se dějí většinou když spíte a vůbec si jich nemusíte všimnout. Hledáte-li důvod vysokých náměrů bytového vodoměru, doporučujeme několik dní po sobě odečítat stav vodoměru večer před spaním a ráno po probuzení. Bude-li rozdíl větší než je odhadovaný náměr za noc, je potřeba řešit snížení tlaku v potrubí redukčním ventilem...

  • Vodárenský vodoměr

    Opravdu věříte, že vždy měří správně ??? Opak může být pravdou! Hodnoty +20%, + 30% i + 40% jsou reálné a poměrně časté! Řešením je kontrolní vodoměr ultrazvukové konstrukce. Jako první na trhu nabízíme instalaci kontrolních měřidel spolu s následným řešením ověření vodárenského měřidla na místě instalace ve spolupráci s ČMI.

  • Kaden S06x a Kaden iFlux - ONLINE

    Od ledna roku 2015 nabízíme vodoměry KADEN S060 a S065 s rozšířeným komunikačním módem. Kromě protokolu R-COM pro pochůzkový odečet jsou tyto vodoměry vybaveny i protokolem "Wireless M-BUS". Naše firma provozuje ve spolupráci s výrobcem vodoměrů KADEN vlastní aplikaci pro ONLINE sběr dat a následnou prezentaci naměřených hodnot přes webové rozhraní. Nový inovativní systém umí hlídat například havárie vody, protékající WC a funkci všech instalovaných vodoměrů. Problémem není ani rozúčtování vody a další služby. Pomocí technologie pro online odečet lze odečítat i nové vodoěmry Kaden iFlux, vyráběné od roku 2019.

  • Jaro 2020 - COVID-19

    Na jaře 2020 nám vstoupil do hry nečekaný hráč - COVID-19. Nebereme jej na lehkou váhu. Proto naši technici při montáži vodoměrů a dalších měřidel v bytech dodržují přísná bezpečnostní hygienická pravidla. Nošení roušky a desinfekce rukou je základem. Mimo jiné požadujeme podpis protokolu o výměně měřidla tužkou uživatele bytu. Více informací o průběhu výměny měřidel sdělíme telefonicky.

  • Souboj o přesnost

    V poslední době především díky vzrůstajícím cenám vody je stále větší poptávka po vodoměrech, které měří spotřebu vody přesněji od nižších průtoků. Máte-li zájem o přesné vodoměry, prostudujte si naší nabídku vodoměrů Kamstrup, B-Meters a Maddalena. Jistě si vyberete.

  • Online odečty vodoměrů

    Popíjíte kávu ve své kanceláři a na monitoru svého počítače sledujete online stav vodoměrů a kalorimetrů ve Vašem bytovém domě ??? To není sen, ale realita. Stále rozšiřujeme seznam kompatibilních měřidel. Navíc je nyní odečtová technologie k dispozici na bezúročné splátky nebo formou pronájmu !!!

  • Co dělat, když Váš vodoměr měří špatně ?

    Občas se stane, že máte pocit, že Váš vodoměr měří špatně. V tomto případě naleznete kompletní řešení a postup krok za krokem na našich stránkách.

  • Měření tepla

    Jistě víte, že od 1.1.2015 je v ČR povinné měření tepla v bytových objektech. A my pro Vás máme řešení. Nabízíme montáže kalorimetrů, indikátorů topných nákladů, teplotních sensorů s online přenosem dat a samozřejmě související služby. Tak se nám ozvěte, rádi zpracujeme nabídku !!!

  • Nejlepší měřidla? Určitě KAMSTRUP!!! a nyní za SUPER CENU

    Již 7 let prodáváme vodoměry, kalorimetry a teplotní sensory dánského výrobce KAMSTRUP. Za tuto dobu máme 0 (nula) reklamací a hlášených závad. Nejprodávanějšími produkty jsou vodoměry Kamstrup Multical 21 (ultrazvukový princip měření, životnost 16 let, po 5 a 10 letech jen metrologické ověření), měřiče tepla Kamstrup Multical 302 (ultrazvukový princip měření, životnost baterie 12-16 let, po 4 a 8 letech jen metrologické ověření) a teplotní sensory TEHUM pro denostupňovou metodu rozdělení topných nákladů mezi konečné spotřebitele... Napište si o cenovou nabídku!

  • Poděkování

    Chtěli bychom tímto poděkovat zákazníkům naší firmy za učiněné objednávky. Jen díky Vám jsme již několik let největším prodejcem vodoměrů KADEN v České republice a také jedním z největších prodejců měřidel dánského výrobce KAMSTRUP. Děkujeme :-).

  • Nabídka práce pro instalatéry a zedníky

    V současnosti nabízíme volná místa v oboru instalatér a zedník. U obou profesí máme požadavek na vysokou kvalitu práce a znalost oboru. Velkou výhodou je také ŘP skupiny B. Více informací Vám sdělíme při pracovním pohovoru, který si můžete domluvit na tel. 283870824 se sl. Bekovou.

  • 1
  • Počasí Praha

    Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

  • Povinnost dálkového odečtu od 25.10.2020

    Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2018/2002 přináší i do české republiky jednu podstatnou novinku. Počínaje 25.10.2020 musí být veškerá nově instalovaná měřidla spotřeby tepla a chladu (kalorimetry), ITN a vodoměry

  • 1

Aktuálně si web prohlíží...

Právě přítomno: 30 hostů a žádný člen