• vymena vodomeru hlavicka

  •     
        

  • VÝMĚNA VODOMĚRŮ .CZ


    PRODEJ, INSTALACE A VÝMĚNY VODOMĚRŮ A MĚŘIČŮ TEPLA 
    ODEČTY A ROZÚČTOVÁNÍ SPOTŘEBY VODY A TEPLA
    U vody 1, 17000 Praha 7
    Tel.: 283 870 824, 777 652 901
     

Dálkový odečet měřidel - WM-Bus - online

Wireless M-Bus - nejrozšířenější protokol pro dálkové odečty měřidel

     Na úvod doporučujeme trochu ostražitosti. Existuje mnoho způsobů řešení dálkového odečtu měřidel. Různé způsoby se liší technologií, cenou, použitelností, dosahem, "výdrží" baterie atp.. V současnosti (rok 2021) je nejrozšířenějším způsobem dálkového radiového odečtu využití technologie Wireless M-Bus v pásmu 868 MHz. Protokol Wireless M-Bus je nejčastěji jednosměrný (měřidlo vysílá v pravidelných intervalech náměry a z vnější strany nelze parametry a interval vysílání ovlivnit) a existuje ve více modifikacích, označených S1, T1 a C1. Pravděpodobně se rodina protokolů ještě rozroste. A aby to nebylo tak jednoduché, nelze každým odečtovým zařízením odečíst veškeré typy protokolů a měřidel. Výrobce měřidla si typicky zvolí jeden (nebo dva protokoly), pomocí kterých měřidlo komunikuje. Také je obvyklé, že výrobce měřidla dodává USB čtečku, pomocí které lze ve spojení s přenosným počítačem měřidla odečíst. Standardně lze odečíst jen měřidla konkrétního výrobce... A z toho důvodu jsou na trhu i univerzální zařízení, která jsou schopna odečíst zároveň měřidla více výrobců vysílajících v různých protokolech. Naše společnost například vyrábí odečtové gatewaye pro online odečet, které zároveň odečítají protokoly T1 a C1 nebo samostatně protokol S1. Je-li Gateway nastavena na protokoly T1 + C1, tak odečte náměry ze všech měřidel různých výrobců, která používají tento protokol... Pro realizaci odečtu a jeho správnou prezentaci je také nutné dokázat data z protokolu správně identifikovat a dešifrovat. V datové větě je obsaženo většinou více informací (aktuální náměr, několik historických náměrů, stav baterie, alarmové stavy atp.). Stačí jen zaměnit aktuální náměr za náměr na konci minulého období a je vše špatně... 

Wireless M-Bus a jeho výhody

    Obrovskou výhodou technologie Wireless M-Bus je velmi malá spotřeba elektrické energie. Například měřidla značky Kamstrup dokáží pomocí jedné baterie z výroby komunikovat nepřetržitě 16 let a to vysílají náměry s intervalem 16 sekund při výkonu 10 mW nebo 96 sekund při výkonu 25 mW. U měřidel s menší kapacitou baterie lze dosáhnout naříklad kontinuálního vysílání po dobu 11 let s intervalem 15 minut atp.. U měřidel některých výrobců lze interval a období vysílání nastavit, u některých je tovární nastavení neměnné. Pro pochůzkové odečet měřidel (pracovník odečítací firmy se pohybuje s notebookem po chodbě domu) je ideální interval vysílání od 16 do 120 sekund. Pro online sběr dat obvykle postačuje interval vysílání 12 - 15 minut.

     + nízký odběr elektrické energie z baterie

     + možnost pochůzkového odečtu nebo odečtu pomocí technologie pro online sběr dat (AMR)

     + velmi malý interval přenosu dat, umožňující podrobnou analytiku spotřeby

     + velká rozšířenost napříč výrobci měřidel

     + velký výběr měřidel ze strany různých výrobců

     + kvalitní šifrování přenášených dat

     + cenová dostupnost měřidel

     + dostupnost přenosové technologie od různých výrobců

     + spolehlivost technologie

     + technologie s budoucností

     ± radiový dosah (uvnitř budovy cca  8 - 15 metrů, na volném prostranství 100 a více metrů)

Wireless M-Bus a jeho nevýhody

     Nevýhodou technologie Wireless M-Bus je snad jen cena přenosové technologie u rozsáhlejších objektů v režimu online odečtu. Z uvedeného důvodu část zákazníků z řad vlastníků větších objektů investici do technologie online sběru dat odkládá nebo řeší alternativu v podobě protokolu LoRaWAN.

     ± radiový dosah (uvnitř budovy cca  8 - 15 metrů, na volném prostranství 100 a více metrů)

     - cena přenosové technologie u rozsáhlejších objektů

 


 

Typy dostupných měřidel, používajících protokol Wireless M-Bus + konkrétní příklady

Vodoměry

Měřiče tepla a chladu (kalorimetry)

Indikátory topných nákladů

Teplotní sensory

Teploměry

Elektroměry

Tlakoměry

Kouřové sensory

CO detektory

 

 

     

  • Vodárenský vodoměr

    Opravdu věříte, že vždy měří správně ??? Opak může být pravdou! Hodnoty +20%, + 30% i + 40% jsou reálné a poměrně časté! Řešením je kontrolní vodoměr ultrazvukové konstrukce. Jako první na trhu nabízíme instalaci kontrolních měřidel spolu s následným řešením ověření vodárenského měřidla na místě instalace ve spolupráci s ČMI.

  • Kaden S06x a Kaden iFlux - ONLINE

    Od ledna roku 2015 nabízíme vodoměry KADEN S060 a S065 s rozšířeným komunikačním módem. Kromě protokolu R-COM pro pochůzkový odečet jsou tyto vodoměry vybaveny i protokolem "Wireless M-BUS". Naše firma provozuje ve spolupráci s výrobcem vodoměrů KADEN vlastní aplikaci pro ONLINE sběr dat a následnou prezentaci naměřených hodnot přes webové rozhraní. Nový inovativní systém umí hlídat například havárie vody, protékající WC a funkci všech instalovaných vodoměrů. Problémem není ani rozúčtování vody a další služby. Pomocí technologie pro online odečet lze odečítat i nové vodoěmry Kaden iFlux, vyráběné od roku 2019.

  • Jaro 2020 - COVID-19

    Na jaře 2020 nám vstoupil do hry nečekaný hráč - COVID-19. Nebereme jej na lehkou váhu. Proto naši technici při montáži vodoměrů a dalších měřidel v bytech dodržují přísná bezpečnostní hygienická pravidla. Nošení roušky a desinfekce rukou je základem. Mimo jiné požadujeme podpis protokolu o výměně měřidla tužkou uživatele bytu. Více informací o průběhu výměny měřidel sdělíme telefonicky.

  • Souboj o přesnost

    V poslední době především díky vzrůstajícím cenám vody je stále větší poptávka po vodoměrech, které měří spotřebu vody přesněji od nižších průtoků. Máte-li zájem o přesné vodoměry, prostudujte si naší nabídku vodoměrů Kamstrup, B-Meters a Maddalena. Jistě si vyberete.

  • Online odečty vodoměrů

    Popíjíte kávu ve své kanceláři a na monitoru svého počítače sledujete online stav vodoměrů a kalorimetrů ve Vašem bytovém domě ??? To není sen, ale realita. Stále rozšiřujeme seznam kompatibilních měřidel. Navíc je nyní odečtová technologie k dispozici na bezúročné splátky nebo formou pronájmu !!!

  • Co dělat, když Váš vodoměr měří špatně ?

    Občas se stane, že máte pocit, že Váš vodoměr měří špatně. V tomto případě naleznete kompletní řešení a postup krok za krokem na našich stránkách.

  • Měření tepla

    Jistě víte, že od 1.1.2015 je v ČR povinné měření tepla v bytových objektech. A my pro Vás máme řešení. Nabízíme montáže kalorimetrů, indikátorů topných nákladů, teplotních sensorů s online přenosem dat a samozřejmě související služby. Tak se nám ozvěte, rádi zpracujeme nabídku !!!

  • Nejlepší měřidla? Určitě KAMSTRUP!!! a nyní za SUPER CENU

    Již 7 let prodáváme vodoměry, kalorimetry a teplotní sensory dánského výrobce KAMSTRUP. Za tuto dobu máme 0 (nula) reklamací a hlášených závad. Nejprodávanějšími produkty jsou vodoměry Kamstrup Multical 21 (ultrazvukový princip měření, životnost 16 let, po 5 a 10 letech jen metrologické ověření), měřiče tepla Kamstrup Multical 302 (ultrazvukový princip měření, životnost baterie 12-16 let, po 4 a 8 letech jen metrologické ověření) a teplotní sensory TEHUM pro denostupňovou metodu rozdělení topných nákladů mezi konečné spotřebitele... Napište si o cenovou nabídku!

  • Poděkování

    Chtěli bychom tímto poděkovat zákazníkům naší firmy za učiněné objednávky. Jen díky Vám jsme již několik let největším prodejcem vodoměrů KADEN v České republice a také jedním z největších prodejců měřidel dánského výrobce KAMSTRUP. Děkujeme :-).

  • Nabídka práce pro instalatéry a zedníky

    V současnosti nabízíme volná místa v oboru instalatér a zedník. U obou profesí máme požadavek na vysokou kvalitu práce a znalost oboru. Velkou výhodou je také ŘP skupiny B. Více informací Vám sdělíme při pracovním pohovoru, který si můžete domluvit na tel. 283870824 se sl. Bekovou.

  • 1
  • Počasí Praha

    Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

  • Povinnost dálkového odečtu od 25.10.2020

    Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2018/2002 přináší i do české republiky jednu podstatnou novinku. Počínaje 25.10.2020 musí být veškerá nově instalovaná měřidla spotřeby tepla a chladu (kalorimetry), ITN a vodoměry

  • 1

Aktuálně si web prohlíží...

Právě přítomno: 69 hostů a žádný člen