• vymena vodomeru hlavicka

  •     
        

  • VÝMĚNA VODOMĚRŮ .CZ


    PRODEJ, INSTALACE A VÝMĚNY VODOMĚRŮ A MĚŘIČŮ TEPLA 
    ODEČTY A ROZÚČTOVÁNÍ SPOTŘEBY VODY A TEPLA
    U vody 1, 17000 Praha 7
    Tel.: 283 870 824, 777 652 901
     

Výměna vodoměrů .cz

Úvodem:    

     Vítáme Vás na internetové stránce výměna vodoměrů .cz. Máte-li zájem zakoupit bytové vodoměry,  nebo objednat výměnu, vsazení či odečet vodoměrů, tak jste tu správně. Výměnu bytových vodoměrů provádíme na území celé České republiky, nejvíce však v Praze a středočeském kraji. Zajišťujeme záruční i pozáruční servis měřidel a dále provádíme odečty stavů vodoměrů a rozúčtování nákladů na dodávku vody či tepla. Kromě vodoměrů dodáváme a montujeme měřiče tepla a chladu (kalorimetry), indikátory topných nákladů (ITN) a teplotní sensory pro rozdělení nákladů na teplo denostupňovou metodou a další měřidla (elektroměry atp.).

     Pro přesné a spravedlivé rozúčtování nákladů na vodu jednotlivým uživatelům bytů potřebujete kvalitní vodoměr. Proto nabízíme vodoměry pouze od renomovaných výrobců, kteří své vodoměry neustále inovují a zlepšují jejich parametry. Z profesního hlediska doporučujeme velmi přesné vodoměry ultrazvukové konstrukce, jsme však schopni dodat i vodoměry základní řady za velmi příznivou cenu. Víme, že požadavky zákazníků na vodoměry se velmi liší. Proto každému z Vás na základě preferovaných vlastností vodoměrů (cena, přesnost, spolehlivost, typ konstrukce atp.) pomůžeme s výběrem měřidla v dané kategorii.

     Díky přicházející evropské legislativě nelze počínaje 25.10.2020 instalovat pro měření teplé vody vodoměry bez dálkového odečtu. Proto se výrazně zvyšuje poptávka po vodoměrech, umožňujících dálkové odečty. Na trhu je mnoho typů měřidel s dálkovým odečtem. Na základě více než 20-ti let zkušeností v tomto oboru doporučujeme především vodoměry s vestavěným radiovým modulem (například: Kamstrup Multical 21, Axioma Qualcosonic W1, Kaden S060, Kaden i_Flux). Pro toto doporučení máme velmi pádný důvod.



 

     Při výběru vodoměru je nutné vzít v úvahu nové požadavky na vodoměry dle Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2018/2002. Dle této směrnice musí být vodoměry teplé vody, měřiče tepla a chladu (kalorimetry) a ITN dálkově odečitatelné. Zvyšuje se také požadavek na četnost odečtů těchto měřidel. Od 25.10.2020 musí být odečet měřidel prováděn 4 x ročně a také doručen konečným spotřebitelům. Z tohoto důvodu považujeme za nejlepší řešení technologii pro online odečet výše uvedených měřidel. Více naleznete na www.merenionline.cz.   

     Nejlepším produktem z naší nabídky vodoměrů je dánský ultrazvukový vodoměr Kamstrup Multical 21. Jde o extrémně přesný a uživatelsky neovlivnitelný vodoměr s kvalitním radiovým modulem. Toto měřidlo měří spotřebu vody již od průtoku 2 litry za hodinu, čímž za sebou daleko nechává konkurenci. Životnost vodoměru je 16 let (po 5 a 10 letech postačuje metrologické ověření). Díky dlouhé životnosti vychází cena na rok životnosti měřidla mnohem lépe, než je tomu například u mokroběžných vodoměrů. Za 8 let prodeje (od roku 2012) neregistrujeme ani jednu závadu či reklamaci (prodali a namontovali jsme tisíce kusů). To nemůžeme tvrdit o žádném jiném vodoměru (tedy kromě dalších produktů Kamstrup).

Kamstrup Multical 21 500   

     Z ultrazvukových vodoměrů, kromě špičkových vodoměrů Kamstrup Multical 21, nabízíme od jara roku 2019 vodoměry litevské produkce Axioma Qualcosonic W1. Tento vodoměr ultrazvukové konstrukce disponuje vestavěnou baterií s životností až 16 let. Velmi zajímavý je duální radiový modul, který používá k zasílání dat protokol wireless M-Bus a navíc LoRaWAN. Právě druhý ze zmíněných protokolů je velmi vhodný pro automatický dálkový odečet vodoměrů s velmi nízkou investicí do přenosové technologie. Jde tedy o zajímavou technologii pro zákazníky, kteří požadují online sběr dat za minimálních investic. Omezení systému založeném na protokolu LoRaWAN vidíme v malé dostupnosti měřidel (v tuto chvíli máme k dispozici 2 typy vodoměrů, 1 typ ITN a 2 typy kalorimetrů) a také v dlouhém vysílacím intervalu (6 - 24 hodin). Dlouhý vysílací interval neumožňuje získávat velké množství dat pro podrobnou analýzu spotřeby způsobem běžným u technologie wireless m-bus, poskytuje vša dostatek dat pro standardní odečty a to za nižších nákladů do přenosové technologie a také s nižšími provozními náklady, které se týkají odečtu náměrů a jejich zpracování. Tato technologie stojí za zamyšlení a určitě se bude v následujících letech dále rozvíjet.

 

axioma w1 170aaa     wireless m bus aaa     lorawan aaa

 

     Kromě výše uvedených ultrazvukových vodoměrů s dálkovým odečtem také musíme zmínit vodoměry standardní mechanické suchoběžné konstrukce s věstavěným radiomodulem od jediného českého výrobce, společnosti Kaden. Jde o starší model Kaden S060 / S065, kde prodej nových kusů skončil na konci roku 2019 a novější model Kaden i-Flux, vyráběný od roku 2019. Oba vodoměry disponují duálním radiovým modulem (pro pochůzkový odečet obousměrný protokol R-COM, pro online sběr dat pak wireless m-bus s vysílacím intervalem 60 minut). Starší vodoměry Kaden S060 / S065 lze továrně repasovat, u nových typů i-Flux tato možnost není. Velkou výhodou těchto vodoměrů je vestavěný radiomodul a tím pádem 100 % shoda stavu ciferníku měřidla a radiem odesílaných dat. Vodoměry jsou velmi kompaktní a vejdou se všude tam, kde byl jakýkoliv jiný vodoměr. Velmi často tyto vodoměry instalujeme do starších činžovních domů s malými prostory pro instalaci vodoměrů. Mezi zákazníky jsou české vodoměry Kaden velmi oblíbeny, pro svou spolehlivost a rozumnou cenu.

S065 removebg xx 200b         I Flux 1161 xx 200        wireless m bus aaa   


     Kromě vodoměrů nabízíme také kalorimetry (kompaktní měřiče tepla), indikátory topných nákladů (znáte pod zkratkou ITN nebo RTN) a teplotní sensory (ONLINE systém měření tepla deňostupňovou metodou). Na počátku roku 2015 jsme spustili nové webové stránky zaměřené na ONLINE SBĚR DAT z měřidel vody a tepla - www.merenionline.cz. Zde naleznete naší alktuální nabídku kompatibilních měřidel s ONLINE přenosem dat.

     Vaše poptávky můžete zaslat pomocí elektronického formuláře,  e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle 283870824 nebo 777652901.

 

   V případě, že budete potřebovat poradit s výběrem vodoměrů, doporučit typ vodoměrů nebo zodpovědět technické otázky, rádi k Vám přijedeme...


Několik doporučení pro majitele bytových domů, kteří chtějí mít přesné vyúčtování vody (aneb jak to vidíme my):

     V následujících řádcích prezentujeme náš názor na měření vody v bytových objektech, který jsme získali za více než dvacet let naší činnosti v této oblasti. Když dodržíte níže uvedená doporučení, zcela jistě budete s výsledkem spokojeni.

  • Doporučení č. 1 - pořiďte si filtr jemných částic (důležité)

         Téměř veškeré vodoměry (tedy kromě ultrazvukových a indukčních) vyžadují ke správné činnosti čistou vodu. Ta bohužel není samozřejmostí, jak by se možná zdálo. Z vodárenských rozvodů se dostává mnoho nečistot do bytových rozvodů a také do vodoměrů (písek, úlomky rzi a vdoního kamene atp.). Tyto nečistoty mohou vodoměry dočasně nebo trvale zastavit. Doporučujeme tedy instalaci filtru jemných částic. Tyto filtry montujeme k naprosté spokojenosti zákazníků již několik let. Filtry se instalují na rozvod pitné vody , nejlépe ihned za vodárenskou vodoměrnou soustavu.Používáme především kvalitní filtry Honeywell F76S a u menších domů do 15 bytů Honeywell F74CS. Doporučujeme zvolit hrubost síta 200 mikronů. Oba typy filtrů jsou vybaveny systémem čištění síta zpětným proplachem (bez rozebírání filtru). Čištění je nutné provádět v intervalu 21 - 45 dní. K oběma filtrům lze dokoupit i automatickou proplachovací jednotku, která proplach v požadovaném intervalu zajistí sama.

         Filtry jemných částic kromě ochrany bytových vodoměrů před poškozením mají i další funkci. Jde především o ochranu praček, myček, napouštěcích armatur WC, bojlerů, kotlů, redukčních ventilů a uzavíracích armatur vodovodních rozvodů včetně vodovodních baterií a sprchových hlavic. Z našeho pohledu se investice do filtru jemných částic v bytovém domě vždy vyplatí.

  • Doporučení č. 2 - pořiďte si kontrolní vodoměr za vodárenské měřidlo (důležité)

         V současnosti nejvíce používaná vícevtoková vodárenská měřidla jsou háklivá na čistotu vody. Nečistoty obvykle nezastaví obvěžné kolo vodoměru (tak jako u bytových mechanických vodoměrů), ale naopak často způsobí vysoký náměr "do plusu". Díky přicpání některých trysek se stává, že ostatními tryskami musí proudit voda rychleji a ta pak rychleji točí oběžným kolem a počitadlem. V důsledku je pak vyšší náměr třeba o 30 - 50 % než je skutečná spotřeba. Tato vada je velmi častá!!! Proto doporučujeme osadit kontrolní vodoměr ultrazvukové konstrukce přímo za vodárenský vodoměr (tedy za vodárenskou vodoměrnou soustavu) a porovnávat spotřebu. Jakmile bude rozdíl vyšší než cca 12 %, kontaktujte nás. Zajistíme ve spolupráci s ČMI kontrolu vodárenského měřidla přímo ve Vašem domě a výsledek zkoušky nebude ovlivněn manipulací s měřidlem pracovníky vodáren při demontáži a při převozu do zkušebny. Realizace zkoušky na místě je velmi důležité.  Při demontáži vodoměru z těla vodoměru vyteče voda obsažená ve vodoměru spolu s větší částí nečistot. Ve zkušebně mimo objekt by tak došlo téměř vždy k ověřování vodoměru s pozměněnými parametry. Při zkoušce na místě, prováděné inspektorem ČMI, nedojde k žádné manipulaci s vodárenským měřidlem. Zkouška je objektivní a odpovídá provozním podmínkám ověřovaného vodoměru.

         Zkouška na místě prováděná inspektorem ČMI je placená služba. Cena je cca 4 - 5.000 Kč + DPH. V případě, že zkouška prokáže neplatnost vodárenského vodoměru, lze při troše úsilí vynaložené prostředky získat zpět (přeúčtovat náklady vdoárenské společnosti). Pamatuje na to zákon o metrologii v paragrafu 11a. Nelze však počítat s "okamžitou vstřícností" vodárenských společností.

    Kontrolní vodoměr Kamstrup

  • Doporučení č. 3 - zkontrolujte veškeré odběry

        Především ve zděných domech postavených v první polovině minulého století probíhaly někdy velmi divoce rekonstrukce domovního vodovodu. Dle našich zkušeností se mnohdy najde odběr, který není napojen na bytový vodoměr a ani při opakovaných kontrolách tato situace nebyla zjištěna. Při kontrole je tedy nezbytné zkontrolovat mimo standardních odběrných míst (umyvadla, vany, dřezy, WC) také připojení praček a myček. Téměř vždy jsme nalezli "neoprávněný odběr" právě u těchto spotřebičů.

         K neměřenému odběru vody také někdy dochází v domovních kotelnách, kde dochází k ohřevu teplé vody. K této situaci dochází v případě, kdy přívod studené vody pro ohřev teplé vody není samostatně měřen kvalitním vodoměrem a zároveň dochází k časté aktivaci "pojistného ventilu" bojleru. Tuto závadu jsme zjistili již mnohokrát. A mnohdy vedla k vélkým ztrátám vody. Řešením je instalace kvalitního redukčního ventilu pro přívod studené vody do kotelny a také výměna starších (více než 6 let) pojistných ventilů za nové od renomovaných výrobců.

  • Doporučení č. 4 - pořiďte si zpětné klapky a plomby na výstup vodoměru

       Zpětné klapky jsou primárně určeny k zamezení zpětnému průtoku vody, což se týká objektů s rozvodem studené i teplé vody (poměrně často dochází k průtoku teplké vody do studené vody nebo naopak přes uzavřenou pákovou baterii s vadným vnitřním těsněním). Požadavek na instalaci zpětných klapek před pákovými bateriemi je stanoven i normou. Kouzlo zpětných klapek však spočívá i v druhotné funkci. V kombinaci s druhou plombou na výstupu vodoměru prakticky zamezí manipulaci s vodoměrem ze strany uživatelů bytů. Nicméně je nutné vědět, že zpětné klapky vložené do výstupního šroubení vodoměrů, nemají 100 % účinnost. Nejlépe fungují zpětné klapky pružinkové (špičkový je například originální zpětný ventil do vodoměrů Kamstrup Multical 21). Mnohem horší výsledky jsou dosahovány s membránovými zpětnými klapkami (některé nefungují vůbec při tlaku vyšším než 3 bary). Ideálním řešením je vložení mosazných zpětných klapek do rozvodu za bytové vodoměry. Jde o dražší, ale účinější řešení. Bohužel realizace vložení zpětné klapky do rozvodu v některých domech není možná, a to z důvodu nedostatku místa.

  • Doporučení č. 5 - zkontrolujte napouštěcí ventily WC

        Většina vodoměrů na trhu má problém s přesným měřením velmi malých průtoků vody. Tento stav nenastane při běžných odběrech vody (mytí nádobí, sprchování, napouštění vany, napouštění myček nebo praček), dochází k němu především při velmi pomalém napouštění nádržek WC (trvá-li napuštění nádržky více než 8-10 minut). Tento stav je většinou způsoben "zarostlými" napouštěcími tryskami napouštěcích ventilů. Bude-li v konkrétním případě zjištěn tento stav, doporučujeme tyto ventily vyčistit nebo vyměnit.

        Napouštěcí ventily WC obecně způsobují mnoho závad a především nechtěných náměrů, způsobených trvalým protékáním vody. Často se napouštěcí ventil WC "zasekne" v částečně otevřené poloze. A vdoa trvale protéká rychlostí kolem 8 litrů za hodinu. To je ale právě takový průtok, který není ve WC míse ani vidět a ani není slyšet žádný hluk. Standardní vodoměry s mechanickým strojkem takto malý průtok nezměří (takto malý průtok prakticky změří jen ultrazvikové vodoměry). Výsledkem je tedy situace, kdy vadným napouštěcím ventilem WC za rok proteče cca 70 m3 vody a bytový vodoměr standardní konstrukce nenaměří nic!!!

         To je také jeden z důvodů, proč doporučujeme ultrazvukové vodoměry. Ty dokáží takto malý průtok změřit a zároveň upozornit na trvalý průtok. Rychlým zjištěním informace o trvalém malém průtoku a výměnou vadného napouštěcího ventilu WC pak dojde k zásadní úspoře v nákladech na vodu.

  • Doporučení č. 6 - instalujte magnetickou úpravu vody

        V lokalitách s tvrdou vodou doporučujeme osazení technologie na magnetickou úpravu vody. Tato technologie sníží "narůstání" vodního kamene na stěnách potrubí, vodovodních armaturách a vodoměrech a tím zvyšuje jejich životnost. Nižší obsah "hrudkujícího" vodního kamene má také pozitivní vliv na funkci redukčních ventilů či pojistných ventilů pro bojlery a kotle.

  • Doporučení č. 7 - zkontrolujte montážní polohu vodoměru

        Většina vodoměrů na trhu dosahuje větší přesnosti měření ve vodorovné poloze (ciferník vodoměru směřuje nahoru) než v poloze svislé. Na štítku vodoměru lze nalézt parametry přesnosti v různých montážních polohách. Zde uvádíme příklad: má-li vodoměr nominální průtok 1600 litrů za hodinu a parametr R je 80/40 H/V, tak vodoměr měří s deklarovanou přesností od 20 litrů ve vodorovné montážní pozici a od 40 litrů ve svislé montážní pozici. Při nových instalacích tedy doporučujeme vodoměry instalovat do vodorovné montážní polohy. Ale i při svislé poloze mají i ty nejméně přesné vodoměry citlivost od 60 litrů za hodinu, což při zajištění správné funkce napouštěcích mechanismů WC většinou postačuje. Přesto však dochází k jisté nespravedlnosti, když část bytů má vodoměry nainstalovány vodorovně a část svisle.

        Problémy mohou nastat v situaci, kdy je vodoměr nainstalován v neschválené montážní poloze (například vodoměrovně s pootočeným ciferníkem od 90 stupňů - tato poloha není povolena pro velkou část vodoměrů, ale mnoho montérů takto vodoměr namontuje, aby na něj bylo vidět ...). Vodoměr pak může měřit s větší chybou (většinou naměří méně). Řešením jsou ultrazvukové vodoměry, které měří ve všech montážních polohách stejně dobře.

  • Doporučení č. 8 - vyberte si ten správný vodoměr

       Dle našeho názoru by mělo dojít k výběru vodoměru až po splnění předchozích doporučení s tím, že některá doporučení (6 a 7) se nemusejí týkat všech domů. Typ vodoměru by měl být vybírán na základě priorit konkrétního zákazníka, stavu vodovodní instalace, kvality vody atp. S výběrem rádi pomůžeme ... Níže uvádíme základní doporučení dle kategorie vodoměru:

    ULTRAZVUKOVÉ VODOMĚRY S DÁLKOVÝM ODEČTEM

    1. Kamstrup Multical 21, dálkový odečet, životnost 16 let, vestavěný radioomodul, vhodný pro pochůzkový odečet i online odečet pomocí technologie wireless m-bus, stejná přesnost ve všech montážních polohách, nelze ovlivnit uživatelem, pro provoz nevadí nečistoty ve vodě, velmi spolehlivé měřidlo - za 8 let prodeje NULA reklamací, záruka 2 roky - za příplatek 5 let
    2. Axioma Qualcosonic W1, dálkový odečet, životnost 16 let, vestavěný radioomodul, vhodný pro online odečet pomocí technologie wireless m-bus a LoRaWAN, stejná přesnost ve všech montážních polohách, nelze ovlivnit uživatelem, pro provoz nevadí nečistoty ve vodě, na trhu nově od roku 2019, záruka 4 roky

    MECHANICKÉ VODOMĚRY S DÁLKOVÝM ODEČTEM

    1. KADEN S060/S065 - vodoměr suchoběžné konstrukce s dálkovým odečtem, integrovaný modul, životnost 6 let, záruka 5 let, v prodeji do konce roku 2019, oblíbené měřidlo, dále prodáváme tyto vodoměry repasované, pochůzkový odečet pomocí protokolu R-COM, online odečet pomocí rozhraní wireless m-bus, nadstandardní záruka 5 let
    2. KADEN i-Flux - vodoměr suchoběžné konstrukce s dálkovým odečtem, integrovaný modul, životnost 6 let, záruka 5 let, v prodeji od poloviny roku 2019, nový typ měřidla,pochůzkový odečet pomocí protokolu R-COM, online odečet pomocí rozhraní wireless m-bus, záruka 2 roky, možnost příplatku záruky na 5 let
    3. Maddalena CD SD EVO + externí radiomodul Radio EVO - vodoměr suchoběžné konstrukce, životnost 6 let, záruka 5 let, externí radiomodul se životností 11 let, záruka 2 roky, nastavitelný radiomodul pro pochůzkový odečet nebo online odečet pomocí protokolu wireless m-bus, ekonomický typ měřidla

    MECHANICKÉ VODOMĚRY MOKROBĚZNÉ KONSTRUKCE

    1. Maddalena ONE TRP R100 - vodoměr mokroběžné konstrukce, pro provoz vyžaduje čistou vodu bez mechanických příměsí, vyšší přesnost měření, záruka 5 let, lze připojit originální radiomodul, který je ale velmi drahý (vzhledem k ceně ultrazvukových měřidel se toto řešení nevyplatí)

    MECHANICKÉ VODOMĚRY SUCHOBĚŽNÉ KONSTRUKCE

    1. KADEN S050/S055 - vodoměr suchoběžné konstrukce, životnost 6 let, záruka 5 let, v prodeji do konce roku 2019, oblíbené měřidlo, dále prodáváme tyto vodoměry repasované
    2. KADEN picoflux - vodoměr suchoběžné konstrukce, životnost 6 let, záruka 5 let, v prodeji od poloviny roku 2019
    3. Maddalena CD SD EVO - vodoměr suchoběžné konstrukce, životnost 6 let, záruka 5 let
    4. Enbra ER-AM (Apator JS-01) - vodoměr suchoběžné konstrukce, životnost 6 let, záruka 5 let
  • Doporučení č. 9 - pořiďte si dálkový odečet pro vodoměry umístěné uvnitř bytů

        Je-li to alespoň trochu ve Vašich finančních možnostech, doporučujeme vodoměry s dálkovým odečtem. Možnost dálkového odečtu Vám většinou v důsledku přinese přesnější rozúčtování vody (vše lze odečíst v jeden den a ve velmi krátkém časovém úseku). Dále Vám systém dálkového odečtu poskytne mnoho zajímavých informací o případné manipulaci s vodoměry, o protékajícím WC nebo o tom, že vodoměr nefunguje.... 

         Instalace vodoměrů s možností dálkového odečtu je povinná pro měření spotřeby teplé vody od 25.10.2020 na základě evropské směrnice 2018/2002. Od tohoto data se již nesmí instalovat pro měření teplé vody vodoměry bez možnosti dálkového odečtu. Je zde navíc další povinnost pro majitele nebo správce domů. Odečty vodoměrů teplé vody (a také měřičů tepla) se musí provádět minimálně 4 x ročně a náměry musí být předány v souladu s GDPR konečným spotřebitelům (uživatelům jednotek). Do budoucna bude povinnost realizovat odečty ještě častější. Z uvedených důvodů je vhodné zvážit způsob realizace dálkového odečtu. Ten může být prováděn pochůzkově (nutná návštěva objektu + notebook s USB čtečkou a odečtový software + export dat + třídění dat a doručení náměrů vlastníkům jednotek) nebo pomocí technologie pro online sběr dat (instalace přenosové technologie + kontinuální provoz + přístup jednoduše přes webovou aplikaci). Druhý uvedený způsob je samozřejmě mnohem komfortnější. Při volbě online odečtu je nutné vybrat vodoměry, které online sběr dat umožňují.

  • 1

 


Dálkový odečet

     Dle statistiky námi realizovaných zakázek v letech 2010 - 2019 prudce vzrostla poptávka na dodávku a instalaci vodoměrů s dálkovým odečtem. Důvodem je podstatné snížení ceny vodoměrů pro dálkový odečet a cenově výhodnější bezdrátová technologie. Náhradu klasických vodoměrů za vodoměry s dálkovým odečtem proto doporučujeme ! Vodoměry s dálkovým odečtem Vám přinesou mimo jiné vyšší přesnost vyúčtování, mnoho využitelných statistických funkcí a v neposlední řadě realizaci odečtů stavu vodoměrů bez zbytečného zásahu do soukromí uživatelů jednotlivých bytů.

    Systémy dálkového odečtu nabízíme kromě tradičního "obchůzkového" systému i v ON-LINE provedení. Stavy měřidel můžete sledovat jednoduše na monitoru Vašeho PC. Dle našeho názoru je ON-LINE odečet vodoměrů spávná cesta a budoucnost nám dá jistě za pravdu. Od roku 2014 provozujeme vlastní systém ON-LINE odečtů s mnoha zajímavými funkcemi. V online režimu umíme odečítat drtivou většinu vodoměrů a dalších měřidel s rozhraním wireless M-Bus, LoRaWAN, SigFox a samozřejmě měřidla s drátovou sběrnicí M-Bus.


Trend: přesné a neovlivnitelné vodoměry

     Se vzrůstající cenou vody vzrůstá poptávka po přesnějších a neovlivnitelných vodoměrech. Renomovaní výrobci se předhánějí se svými nabídkami a uvádějí na trh nové a lepší vodoměry. Naše společnost vše sleduje a právě proto jsme schopni Vám nabídnout to nejlepší, co je k dispozici na trhu. Z přesných neovlivnitelných vodoměrů nabízíme špičkové měřidla dánské firmy Kamstrup, vodoměry Multical 21, ale i tradiční vodoměry mokroběžné konstrukce výrobců Maddalena a B-Meters. Od roku 2019 máme v nabídce také ekonomicky výhodné ultrazvukové vodoměry Axioma Qualcosonic W1.


Jak vybrat vodoměr ???

     Máte zájem o výměnu vodoměrů, ale nevíte si rady s výběrem typu, který je pro Vás nejvhodnější ?? Máme tu pro Vás nového průvodce. Porádíme Vám na základě Vašich preferencí a finančních možností. Stačí kliknout na níže uvedený odkaz.

Jak vybrat správný typ vodoměrů


Zpětné klapky a plomba na výstupní šroubení

     Na význam zpětných klapek vsazených do výstupního šroubení bytových vodoměrů se nás dotazuje stále více návštěvníků našich webových stránek. Z tohoto titulu se pokusím funkci zpětných klapek objasnit a vysvětlit náš postoj k této problematice:

  • - primární funkcí zpětných klapek je neumožnit zpětnému průtoku vody potrubím (předpokládá se, že správný směr toku vody je od stoupacího potrubí přes uzávěr a vodoměr směrem k výtokové armatuře)
  • - ke zpětnému průtoku dochází především v bytech v domech s centrálním rozvodem SV a TUV, a to z důvodu průtoku vody mezi SV a TUV rozvodem, zpětné klapky jsou tedy "potřebnější" v domech s TUV více, než v domech, kde je pouze rozvod SV
  • - tento nechtěný průtok vzniká díky rozdílným tlakům v rozvodu SV a TUV, nicméně při instalaci kvalitních vodovodních baterií standardně k tomuto nechtěnému průtoku nedochází
  • - na trhu je však mnoho ne zcela kvalitních (především pákových) vodovodních baterií, které i při zavřeném stavu propouštějí vodu mezi studeným a teplým přívodem, tím dochází nejen k míchání teplé a studené vody, ale také ke vzniku nepřesností při měření spotřeby vody (v postiženém bytě například vodoměr teplé vody stále odečítá a vodoměr studené vody stále přičítá, i když v bytě není momentálně žádná spotřeba)
  • - výše uvedenému stavu právě zabraňuje instalace zpětné  klapky
  • - je třeba mít na paměti, že jakékoliv zpětné klapky mírně ovlivňují tlak v rozvodu a dále, že je jejich správná funkce závislá na kvalitě vody (uvízne-li zrno písku nebo část rzi ve zpětné klapce, může částečně její funkci omezit) ... doporučujeme osazení tzv. filtrů jemných částic
  • - druhou podružnou funkcí zpětné klapky v kombinaci s osazením plomby na výstupní šroubení vodoměru je odstranění možnosti neoprávněné manipulace s vodoměrem ze strany uživatele bytu (týká se především vodoměrů s mechanickým oběžným kolem)
  • - z výše uvedených důvodů zpětné klapky doporučujeme, je však třeba zvážit i cenovou investici (z tohoto důvodu standardně zpětné klapky montujeme za příplatek ke standardní ceně výměny vodoměrů)

Aby vodoměr dobře měřil, aneb význam filtru jemných částic ve zkratce:

Filtr jemných částic Honeywell

 

     Aby vodoměr dobře měřil, je nezbytné, aby vodoměrem protékala čistá voda bez mechanických nečistot. Součástí vodárenské vodoměrné soustavy je sice filtr, ale ten zachytí pouze hrubé nečistoty větší než cca 2,5 mm. A v tom je ten kámen úrazu. Nečistoty menší než 2,5 mm (ocelové špony, písek, úlomky vodního kamene atp.) tímto filtrem projdou a bez problému projdou i vodárenským vodoměrem větší dimenze. Po cestě potrubím se dostanou až k bytovému vodoměru, kde se velmi častou dostanou mezi obežné kolo a tělo vodoměru a tím jej dočasně nebo trvale zastaví. A tím je znehodnoceno celé měření spotřeby vody. A navíc se na takovou závadu se nevztahuje záruka výrobce vodoměru, což způsobí majiteli vodoměru další náklady. Proto doporučujeme instalaci filtru jemných částic na přívod do objektu. Jeho instalace má podle našeho názoru na celkovou přesnost měření podstatný vliv. Více o filtrech jemných částic se dozvíte zde. 
 
Za posledních 10 let jsme vyzkoušeli několik filtrů od různých výrobců. Na základě zkušeností nabízíme nejvíce filtry F76S renomovaného výrobce Honeywell. Filtrů tohoto typu jsme instalovali již stovky kusů a to ke spokojenosti zákazníků. Na základě našeho doporučení tyto filtry doporučují i někteří výrobci vodoměrů.


Vodoměrem to rozhodně nekončí ...

     Kromě dodávek a výměn vodoměrů nabízíme i jiné služby. Můžete u nás objednat vsazení filtru jemných částic na přívod vodovodu, rekonstrukci vodoměrné soustavy, instalaci "Indikátorů topných nákladů s dálkovým odečtem", dodávky a montáže kalorimetrů ,veškeré opravy nebo výměny vodovodních a kanalizačních rozvodů, realizace a rekonstrukce koupelen, instalaci zavlažovacích systémů Gardena a mnoho jiného. Více informací naleznete v sekci "Něco navíc".


 

 

edit: 2020-07-22

  • Vodárenský vodoměr

    Opravdu věříte, že vždy měří správně ??? Opak může být pravdou! Hodnoty +20%, + 30% i + 40% jsou reálné a poměrně časté! Řešením je kontrolní vodoměr ultrazvukové konstrukce. Jako první na trhu nabízíme instalaci kontrolních měřidel spolu s následným řešením ověření vodárenského měřidla na místě instalace ve spolupráci s ČMI.

  • Kaden S06x a Kaden iFlux - ONLINE

    Od ledna roku 2015 nabízíme vodoměry KADEN S060 a S065 s rozšířeným komunikačním módem. Kromě protokolu R-COM pro pochůzkový odečet jsou tyto vodoměry vybaveny i protokolem "Wireless M-BUS". Naše firma provozuje ve spolupráci s výrobcem vodoměrů KADEN vlastní aplikaci pro ONLINE sběr dat a následnou prezentaci naměřených hodnot přes webové rozhraní. Nový inovativní systém umí hlídat například havárie vody, protékající WC a funkci všech instalovaných vodoměrů. Problémem není ani rozúčtování vody a další služby. Pomocí technologie pro online odečet lze odečítat i nové vodoěmry Kaden iFlux, vyráběné od roku 2019.

  • Jaro 2020 - COVID-19

    Na jaře 2020 nám vstoupil do hry nečekaný hráč - COVID-19. Nebereme jej na lehkou váhu. Proto naši technici při montáži vodoměrů a dalších měřidel v bytech dodržují přísná bezpečnostní hygienická pravidla. Nošení roušky a desinfekce rukou je základem. Mimo jiné požadujeme podpis protokolu o výměně měřidla tužkou uživatele bytu. Více informací o průběhu výměny měřidel sdělíme telefonicky.

  • Souboj o přesnost

    V poslední době především díky vzrůstajícím cenám vody je stále větší poptávka po vodoměrech, které měří spotřebu vody přesněji od nižších průtoků. Máte-li zájem o přesné vodoměry, prostudujte si naší nabídku vodoměrů Kamstrup, B-Meters a Maddalena. Jistě si vyberete.

  • Online odečty vodoměrů

    Popíjíte kávu ve své kanceláři a na monitoru svého počítače sledujete online stav vodoměrů a kalorimetrů ve Vašem bytovém domě ??? To není sen, ale realita. Stále rozšiřujeme seznam kompatibilních měřidel. Navíc je nyní odečtová technologie k dispozici na bezúročné splátky nebo formou pronájmu !!!

  • Co dělat, když Váš vodoměr měří špatně ?

    Občas se stane, že máte pocit, že Váš vodoměr měří špatně. V tomto případě naleznete kompletní řešení a postup krok za krokem na našich stránkách.

  • Měření tepla

    Jistě víte, že od 1.1.2015 je v ČR povinné měření tepla v bytových objektech. A my pro Vás máme řešení. Nabízíme montáže kalorimetrů, indikátorů topných nákladů, teplotních sensorů s online přenosem dat a samozřejmě související služby. Tak se nám ozvěte, rádi zpracujeme nabídku !!!

  • Nejlepší měřidla? Určitě KAMSTRUP!!! a nyní za SUPER CENU

    Již 7 let prodáváme vodoměry, kalorimetry a teplotní sensory dánského výrobce KAMSTRUP. Za tuto dobu máme 0 (nula) reklamací a hlášených závad. Nejprodávanějšími produkty jsou vodoměry Kamstrup Multical 21 (ultrazvukový princip měření, životnost 16 let, po 5 a 10 letech jen metrologické ověření), měřiče tepla Kamstrup Multical 302 (ultrazvukový princip měření, životnost baterie 12-16 let, po 4 a 8 letech jen metrologické ověření) a teplotní sensory TEHUM pro denostupňovou metodu rozdělení topných nákladů mezi konečné spotřebitele... Napište si o cenovou nabídku!

  • Poděkování

    Chtěli bychom tímto poděkovat zákazníkům naší firmy za učiněné objednávky. Jen díky Vám jsme již několik let největším prodejcem vodoměrů KADEN v České republice a také jedním z největších prodejců měřidel dánského výrobce KAMSTRUP. Děkujeme :-).

  • Nabídka práce pro instalatéry a zedníky

    V současnosti nabízíme volná místa v oboru instalatér a zedník. U obou profesí máme požadavek na vysokou kvalitu práce a znalost oboru. Velkou výhodou je také ŘP skupiny B. Více informací Vám sdělíme při pracovním pohovoru, který si můžete domluvit na tel. 283870824 se sl. Bekovou.

  • 1
  • Počasí Praha

    Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

  • Povinnost dálkového odečtu od 25.10.2020

    Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2018/2002 přináší i do české republiky jednu podstatnou novinku. Počínaje 25.10.2020 musí být veškerá nově instalovaná měřidla spotřeby tepla a chladu (kalorimetry), ITN a vodoměry

  • 1

Aktuálně si web prohlíží...

Právě přítomno: 160 hostů a žádný člen